Zaalhockey

 

Het hockey zoals de meeste mensen het kennen wordt buiten gespeeld op verschillende soorten kunstgras, en heel soms nog op natuurgras. Een variant die het meeste lijkt op veldhockey is zaalhockey! Bij zaalhockey spelen twee (kleine) teams tegen elkaar en wel in een sportzaal. Daarnaast zijn er aangepaste regels ten opzichte van het veldhockey. 

(Spelregelwijziging seizoen 2015- 2016, bij: NIEUWS/Actueel en op de MHCP-app.)

 

Iedere winterstop geeft MHCP een aantal teams op voor de zaalcompetitie. Hieraan zijn voor het team extra kosten verbonden. Trainen voor zaalhockey is in Purmerend lastig, omdat er beperkte zaalruimte beschikbaar is. De technische commissie spant zich ieder jaar in om zaalhockey bij de gemeente en andere betrokkenen nadrukkelijk op de kaart te zetten. 

 

Naar aanleiding van het besluit van de technische commissie is zaalhockey verplicht voor de selectieteams. Andere teams kunnen zich natuurlijk ook opgeven, mits zij dit op tijd aangeven.

 

Houdt er wel rekening mee dat de reguliere sticks en schoenen in de zaal niet zijn toegestaan. Op de rubbervloeren van sportzalen zijn schoenen met blanke rubberzolen vereist. Ook dient gebruik te worden gemaakt van een speciale zaalhockeystick. Deze zijn verkrijgbaar bij de sporthandel. Daarnaast raadt de zaalhockey commissie het gebruik van een zaalhockeyhandschoen ten zeerste aan en is bij bepaalde trainers zelfs verplicht.Spelregelwijziging seizoen 2015- 2016
Deze wijzigingen kun je vanaf 1 december j.l. lezen op deze site bij NIEUWS/Actueel en op de MHCP-app.