Senioren

Ieder lid vanaf 18 jaar (peildatum 1 oktober) is senior. De seniorenwedstrijden worden op zondag gespeeld. Het is gebruikelijk dat elk lid van MHC Purmerend, naast het trainen en het spelen van de wedstrijden, individueel of als team een bijdrage levert aan het clubleven. Concreet betekent dat onder meer: bij een uitwedstrijd een rijdienst hebben of bardienst draaien en je scheidsrechterskaart (verplicht) halen om andere wedstrijden te fluiten.


Trimhockey

Trimhockey is opgezet voor de ouders van jeugdleden, maar anderen zijn uiteraard ook van harte welkom. De naam is wat misleidend, want er wordt niet getrimd maar gehockeyd, gewoon training en spel tegelijk. De trimhockeyers spelen mixed. Het begint met een paar rondjes warm lopen, een training van ander half uur en/of wat ballen heen en weer slaan. Regelmatig wordt er tegen een andere vereniging gespeeld.

Het maakt niet uit of u nog nooit heeft gehockeyd of dat het heel lang geleden is. Het gaat om ontspanning door inspanning en om gezellig met elkaar hockeyen. Twijfel dus niet aan uw eigen kunnen, het belangrijkste is enthousiasme en plezier.

Voor trimhockey kunt u bij Purmerend terecht op dinsdagochtend of dinsdagavond. De trimhockeyers nodigen u van harte uit om, geheel vrijblijvend, een tijdje mee te doen. Vooraf aanmelden kan via het inschrijfformulier als proeflid.

Twijfel niet langer en doe mee!


Selecties

De dames & heren 1 zijn allebei selectie senioren teams. Aan het eind van het seizoen worden er altijd open trainingen gehouden voor het volgende seizoen waar iedereen heen kan komen. Informatie over deze open trainingen zijn altijd te vinden op de website in het nieuws.


Zaalhockey

Iedere winterstop geeft MHCP alle selectieteams op voor de zaalcompetitie. Hieraan zijn voor het team extra kosten verbonden. Andere teams kunnen zich natuurlijk ook opgeven, mits zij dit op tijd aangeven. Trainen voor zaalhockey is in Purmerend lastig, omdat er beperkte zaalruimte beschikbaar is. De technische commissie spant zich ieder jaar in om zaalhockey bij de gemeente en andere betrokkenen nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Houdt er wel rekening mee dat de reguliere sticks en schoenen in de zaal niet zijn toegestaan. Op de rubbervloeren van sportzalen zijn schoenen met blanke rubberzolen vereist. Ook dient gebruik te worden gemaakt van een speciale zaalhockeystick en een zaalhockeyhandschoen. Deze zijn verkrijgbaar bij de sporthandel.