Junioren

Bij MHCP wordt gehockeyd van klein tot groot, van kinderen tot en met volwassenen. Om alles in goede banen te leiden en bestuurbaar te houden, hebben we voor onze jeugdafdeling onderscheidt gemaakt tussen een aantal leeftijdsgroepen.

Het is gebruikelijk dat elk lid van MHC Purmerend, naast het trainen en het spelen van de wedstrijden, individueel of als team een bijdrage levert aan het clubleven. Concreet betekent dat (voor ouders) onder meer: bij een uitwedstrijd een rijdienst hebben of bardienst draaien en op latere leeftijd moet je als lid een scheidsrechterskaart (verplicht) halen om andere wedstrijden te fluiten.

Als het onderstaande nog niet duidelijk genoeg is, kunt u hier klikken voor verdere informatie.


Funkey

Mixed Hockey Club Purmerend biedt in samenwerking met Spurd het Funkey hockey aan voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Funkey is een lesprogramma waarin goed leren bewegen centraal staat, en bestaat uit een brede bewegingsdiscipline waarin hockey de leidraad is. Een Funkey les wordt gegeven in groepjes en omvat loopscholing, balvaardigheid, knotshockey en natuurlijk hockey zelf.

Op de basisscholen in Purmerend worden er door de Buurtsportcoach clinics verzorgd, op roulerende basis door de hele stad. Op de scholen kunnen leerlingen zich inschrijven op het naschools aanbod op. Na een aantal lessen naschools aanbod kunnen leerlingen verder gaan met Funkey op MHCP. Zie hiervoor verderop. Op de club wordt buiten aan Funkey gedaan op de woensdagmiddag.

Is uw kind nog jong? Twijfelt uw zoon/dochter over welke teamsport hij wil beoefenen? Uiteraard is het mogelijk om u direct voor Funkey in te schrijven! Met een voordelig geprijsd lidmaatschap is het dan mogelijk om spelenderwijs het kind de onderliggende techniek van het hockeyen aan te leren, zodat het veilig en leuk is en blijft!

Aanmelden voor 3 gratis proeftrainingen (voor Funkey) kan via het inschrijfformulier op de website!
De Jongste (E,F) jeugd (6 t/m 9 jaar)

Kinderen die voor 1 oktober zes zijn geworden gaan deel uitmaken van een F-team. Ze gaan tweemaal per week trainen (verplicht) en een seizoen later gaan ze op zaterdag competitiewedstrijden spelen in drietallen. Wedstrijden worden om de week op MHCP gespeeld.
Op latere leeftijd speelt de jeugd in zestallen en daarna in achttallen.


De oudere (A,B,C,D) jeugd (10 t/m 18 jaar)

Vanaf 10 jaar spelen de kinderen in elftallen (D-categorie). Tot de 18-jarige leeftijd speelt men bij MHCP in de jeugd. Daarna bieden wij de mogelijkheid om als senior in een "jong” dames-/heren team te spelen.


Selecties

De selectietrainingen zijn voor alle meisjes die volgend seizoen in de D of hoger zitten, en die graag in een selectieteam willen spelen. Het is dus niet verplicht om aan de selecties deel te nemen maar als je er niet bent kun je niet geselecteerd worden. Spelen in een selectieteam is leuk en uitdagend maar om het team zo goed mogelijk te laten functioneren worden er van de speelsters wel een aantal dingen verwacht die besproken worden in het selectieboekje, dit is te vinden door in te loggen via de website, kies daarna bovenin voor "Club" - "Documenten" - "Selecties".

Wil je meer weten over de selecties? Lees dan het selectieplan, dit is te vinden door in te loggen via de website, kies daarna bovenin voor "Club" - "Documenten" - "Selecties".

Voor vragen over de selecties kan er gemaild worden naar de WGTO


Zaalhockey

Iedere winterstop geeft MHCP alle selectieteams op voor de zaalcompetitie. Hieraan zijn voor het team extra kosten verbonden. Andere teams kunnen zich natuurlijk ook opgeven, mits zij dit op tijd aangeven. Trainen voor zaalhockey is in Purmerend lastig, omdat er beperkte zaalruimte beschikbaar is. De technische commissie spant zich ieder jaar in om zaalhockey bij de gemeente en andere betrokkenen nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Houdt er wel rekening mee dat de reguliere sticks en schoenen in de zaal niet zijn toegestaan. Op de rubbervloeren van sportzalen zijn schoenen met blanke rubberzolen vereist. Ook dient gebruik te worden gemaakt van een speciale zaalhockeystick en een zaalhockeyhandschoen. Deze zijn verkrijgbaar bij de sporthandel.