Kantine.png zaalhockey.png Dames1_zaal.png

Selecties

Uitnodiging laatste training MD, MC en MB

In de onderstaande link staan de leden die worden uitgenodigd voor de laatste selectie training.

 Selecties 2017

De selecties voor het seizoen 2017-20118 staan weer voor de deur, hieronder staan links naar het trainingsschema en de selectielijsten.

 

 


Selecties

In 2006 is door middel van een enquête onder de jeugd onder andere het animo voor selecties gepeild. Hieruit bleek dat de houding ten opzichte van selecties zeer positief was, met als belangrijkste argument dat iedereen dan op zijn of haar eigen niveau kan hockeyen. Tot op dat moment was de gang van zaken altijd zo dat teams zoveel mogelijk bij elkaar werden gehouden. Door de sterke ledengroei was er in 2007 echter een beleid nodig om de teamindelingen te regelen.

Ook was er op dit moment voor MHCP een mogelijkheid om naast recreatiehockey ook meer het prestatiehockey te gaan aanbieden. Op deze manier wordt er aan de kwalitatief betere spelers een mogelijkheid geboden om op een uitdagend niveau te blijven hockeyen bij MHCP in plaats van naar een andere vereniging te gaan. Toen is er besloten om in navolging van veel andere verenigingen te gaan beginnen met jeugdselecties.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder. Sinds de selecties in 2007 voor het eerst plaatsvonden, hebben deze een vaste plek gekregen in het programma en is dit binnen de vereniging een geaccepteerd verschijnsel geworden.

De doelstelling van het selectiebeleid is om alle leden van MHCP de kans te geven om op het eigen niveau te hockeyen. Hierdoor worden de onderlinge niveauverschillen in een team zo klein mogelijk gehouden, waardoor het meeste plezier en voldoening gehaald wordt uit het hockeyspelletje. Hieruit volgt de volgende doelstelling van de WGTO:

Het zodanig indelen van teams dat de teamleden zoveel mogelijk op het eigen niveau spelen en hierdoor hun eigen hockey vaardigheden maximaal kunnen ontwikkelen en plezier uit het hockey kunnen halen.

Meer informatie over de selecties, zoals de selectieprocedure en meer informatie over selectieteams is te vinden in het selectieplan onderaan de pagina.

De Werkgroep talent ontwikkeling (WGTO) 2016-2017 bestaat uit een groep ervaren trainers, die al jaren aan de vereniging verbonden zijn, als trainer, coach en speler, ze beschikken over één of meerdere trainersdiploma’s. Dit zijn:

Marjolein König, voorzitter, Dames 1

Sjoerd de Korte, Heren 1

Jesper de Korte, Amstelveen H1

Maartje van Aalderen, Dames 1

Matthijs Groothuizen, Jongens A1

Karlijn de Wit, Dames 1

Pjotr Musch, Heren 2

Hieronder zullen zij zich even voorstellen:

 

MARJOLEIN KÖNIG - VOORZITTER

Ik ben Marjolein. Sinds vorig seizoen ben ik voorzitter van de WGTO. Ik zit al acht jaar in Dames 1 van MHCP. Ik heb de opleiding voor leraar Gezondheidszorg en Welzijn gevold aan de HvA. Hierna heb ik een baan gekregen op het ROCvA als (praktijk)docent bij de opleiding voor schoonheidsspecialiste. U zult mij ook tegenkomen op de zaterdag achter de bar als barcoördinator of als scheidsrechter bij de A of B jeugd.

 

SJOERD DE KORTE

Ik ben Sjoerd de Korte, 27 jaar. Ik hockey zelf al vanaf mijn 6e en speel al 9 jaar in de Heren 1. Ik ben begonnen met training geven toen ik 15 was. Momenteel ben ik trainer/coach van de JA1 en trainer van de M8E2. Ik studeer dit jaar af als Fysiotherapeut en wil fysiotherapie combineren met training geven. Ik denk dat mijn expertise als bewegingsexpert erg van pas komt als trainer. Ik ben dit jaar nieuw in de WGTO, waar ik onder andere verantwoordelijk ben voor de communicatie.

 

JESPER DE KORTE

Ik ben Jesper de Korte, 25 jaar. Ik heb tot mijn 24ste op Purmerend gehockeyd en daar ook verschillende lijnteams training gegeven. Afgelopen jaar vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Op dit moment ben ik trainer/coach van Hurley MB1 en speel ik bij Amstelveen H1. Omdat ik er voor gekozen heb om toch nog bij Purmerend betrokken te zijn ben ik naast lid van de WGTO ook sinds dit jaar trainerscoördinator van MHCP.

 

MAARTJE VAN AALDEREN

Hoi ik ben Maartje en ben nu 18 jaar. Ik zit nu in de Dames 1, hockey sinds de D en een tijdje later ben ik ook begonnen met het trainen van jeugdteams. Vanaf het begin van dit seizoen zit ik dan ook in de WGTO, omdat ik nog altijd veel plezier heb in het trainen van jeugd en het leuk vind om deze jeugd te zien ontwikkelen, en hoop dit te blijven kunnen doen! 

 

MATTHIJS GROOTHUIZEN

Hoi, ik ben Matthijs Groothuizen! Ik ben 17 jaar en daarmee de jongste van de WGTO-leden. Ik hockey al weer een jaar of 7 bij MHCP en ben dit jaar ook trainer/coach van de MD2. Ik geef nu 5 jaar training omdat het leren van dit mooie spelletje aan andere mensen mij heel gelukkig maakt. Afgelopen jaar ben ik gevraagd om bij de WGTO te komen, en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik probeer ook zelf zo veel mogelijk te leren en de rest van de groep te helpen. Veel plezier met hockeyen!

 

KARLIJN DE WIT

Hoi ik ben Karlijn de Wit, 18 jaar oud. Ik zit op hockey sinds 2005 en speel sinds dit jaar in Dames 1. Sinds 2012 geef ik training. Ik heb vervolgens mijn hockeytrainer 2 diploma gehaald. Op dit moment ben ik bezig om VWO af te ronden. Sinds eind vorig jaar zit ik nu ook in de WGTO. Naast de WGTO geef ik onder andere training aan de MC2, dit team coach ik ook.


PJOTR MUSCH

Mijn naam is Pjotr Musch. Ik ben al sinds 2005 actief als trainer/coach bij MHCP. Op dit moment ben ik trainerscoördinator en train/coach onder andere de MA1 en de MD1. Ik heb een opleiding Sport en Bewegen gevolgd en ben sinds 2014 in bezit van een hockeytrainer 3 diploma en een diploma om keeperstraining te geven. Ook speel ik sinds 2009 tot vorig seizoen in Heren 1 van MHCP.