Advies KNHB: voorlopig geen handshake in verband met coronavirus

5-3 Nieuws De hockeybond adviseert alle hockeyers geen handshake voor en na de wedstrijd te doen in verband met het coronavirus. ‘Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake’,stelt de KNHB op haar website. De hockeybond heeft vanwege ‘de kwetsbaarheid van de doelgroep’ de rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) afgelast. De andere competities, waarvan de meeste komend weekend weer starten, gaan vooralsnog wel door.

De KNHB benadrukt dat het belangrijk blijft om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. ‘Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje’, schrijft de bond.

Basishygiëne

De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
 
5-3-2020 Algemeen