Nieuwe spelregels

21-8 Nieuws Het hockeyseizoen gaat bijna weer beginnen en hier horen ook wijzigingen in de spelregels bij. Hieronder een overzicht:
 1. Nieuwe Spelregel 1
  Iedere elftalwedstrijd, zelfs op D-niveau, zal vanaf nu 4x 17,5 minuut zijn. Tussen het 2e en 3e kwart en tussen het 3e en 4e kwart is er slechts 2 minuten pauze. Let op dat als jij fluit, je streng fluit als de 2 minuten voorbij zijn. Je kan ook de coaches van tevoren waarschuwen, desnoods een officiële waarschuwing (fluit alvast na 90 seconden). Afslag weer op de middenstip door het team dat dat ook deed in het 1e resp. het 3e kwart.
 2. Nieuwe Spelregel 2
  De Vliegende Keep bestaat niet meer. Teams hebben de keuze òf met een aangeklede keeper te spelen òf met 11 veldspelers, die in de cirkel niet mogen verdedigen met voet of lijf, alleen met stick. Tijdens de wedstrijd mag je wisselen tussen 11 spelers of 10 spelers + keeper, echter niet tijdens strafcorner of strafbal. Die worden dus verdedigd bij 11 spelers met alleen een stick en een gezichtsmasker.
 3. Nieuwe Spelregel 3
  Bij een vrije slag vlak voor de cirkel dus binnen de gestreepte cirkel, is er keuze voor de aanvaller: neemt hij hem meteen dan mogen de verdedigers net binnen de cirkel hem opwachten maar niets doen tot de 5 meter zijn gelopen. MAAR: kiest de aanvaller ervoor om even te wachten met nemen dan moeten ALLE spelers op minimaal 5 meter afstand van de bal staan.
 4. Scheidsrechterskaarten
  Worden NIET meer fysiek uitgereikt. De KNHB houdt dit in de computer bij. Dit betekent dat je deze kaart dus niet meer bij je hoeft te hebben als je fluit.

 
21-8-2020 Algemeen