Corona update 15-11-2021

17-11 Nieuws
Zaterdag 13 november 2021 zijn er tijdens de persconferentie verscherpte maatregelen aangekondigd. Op de website van de Rijksoverheid staan de maatregelen met betrekking tot sport. De maatregelen zijn ingegaan op zaterdag 13 november om 18.00 uur. 

  • Het blijft toegestaan om binnen (met coronatoegangsbewijs) en buiten te sporten. Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het sporten als dit voor de sport nodig is.
  • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen in de professionele- en amateursport. Er geldt een uitzondering voor personen die functioneel aanwezig moeten zijn (o.a. scheidsrechters, trainers/coaches, etc.)
  • Een coronatoegangsbewijs blijft verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder op binnensportlocaties, inclusief kantines, kleedkamers en andere faciliteiten. Ook hier geldt een uitzondering voor personen die functioneel aanwezig moeten zijn.
  • Voor sportkantines gelden de horeca-richtlijnen. Deze moeten dus verplicht om 20.00 uur sluiten. Een coronatoegangsbewijs (voor personen van 18 jaa en ouder) en een vaste zitplaats zijn verplicht. Binnen afhalen mag zonder coronatoegansbewijs maar met mondkapje. 
Wederom bedankt voor jullie inzet en aanpassingsvermogen om zoveel mogelijk activiteiten veilig en verantwoord door te laten gaan.

Met vriendelijke groet,

Bestuur MHCPurmerend
 
17-11-2021 Bestuur