Corona update

31-8 Nieuws

De overheid heeft nieuwe/aangescherpte maatregelen afgekondigd in de strijd tegen COVID-19. Deze nieuwe maatregelen hebben consequenties voor iedere vereniging en dus ook voor hockeyclub MHCP.
We zetten ze op een rijtje.

Algemeen
De algemene regels blijven uiteraard ook op onze club van toepassing: houd anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw niet, was regelmatig je handen. In het clubhuis mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn, mits deze zich kunnen houden aan de 1,5 meter afstand. Buiten het clubhuis gelden qua aantallen geen beperking door de verplichte registratieplicht (met gezondheidscheck), die vanaf zaterdag geldt op ons complex. Buiten geldt ook de 1,5 meter-regel: iedereen is verplicht om 1,5m afstand (2 hockeysticks) van elkaar te houden.
Op onze club is iedereen welkom, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden op ons complex.

Registratie via QR code
Vanaf nu zal iedereen zich moeten registreren die bij ons op het complex is/komt. Dit registreren kan via de QR-code op de posters die overal hangen met je telefoon. Of ga naar www.mhcp.nl/registratie
Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van vijf vragen, word je gevraagd om met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en jouw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden om het complex te betreden. Registratie geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, dus hockeyers, toeschouwers, vrijwilligers, echt iedereen. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken.

Op maandag tot en met vrijdag geldt de registratieplicht voor iedereen die het clubhuis betreedt. Op zaterdag en zondag geldt dit voor iedereen die het complex betreedt (ook al kom je niet in het clubhuis).
Let op: je registreert jezelf voor de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar MHCP, leuk! Je moet jezelf dan wel opnieuw even registreren.
Houd er rekening mee dat er actieve controles plaats kunnen vinden op registratie. Toon na registratie het incheckscherm als hierom gevraagd wordt door vrijwilligers van MHCP. Wij rekenen op jullie begrip en medewerking!
Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij hebben voor verwerking van deze gegevens een overeenkomst met LISA Hockey B.V Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid).

 

Looproutes
Om de 1,5 meter-regel en 'druk verkeer' te kunnen reguleren, zijn op de club looproutes en 'afstandstegels' aangegeven. Let hierop en volg deze. Om drukte in het clubhuis te vermijden, zul de buitenbar op drukke tijden in het weekend open zijn.

Langs de lijn
Langs de velden gelden de algemene afstandsregels. Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden en mogen naast elkaar staan langs de lijn.
Voor alle anderen geldt 1,5 meter afstand langs de lijn.
Uitzonderingen

  • Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
  • Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Hoe gaan we om met strafcornermaskers?
Ons advies is om achter het doel een desinfecterende alcoholspray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers. Tijdens oefenwedstrijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk hiervoor extra tijd in te plannen.

Mogen we met elkaar in de auto stappen naar uitwedstrijden?
Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.

Kleedkamers
Kom omgekleed naar de club. Teambespreking in de kleedkamer is derhalve ook niet mogelijk gezien we maximaal 5 personen in de kleedkamer mogen toelaten. Ieder team kan buiten een plek vinden voor de teambespreking.

Kan ik naar de WC op MHCP?
De WC’s zijn open op MHCP, echter liever dat je vooraf thuis naar het toilet gaat

 

Vooraf aan de wedstrijd hebben wij altijd shake-hands, hoe waren de afspraken ook alweer?
Wij adviseren geen shake-hands maar een alternatief zoals "sticks”


Tot slot
Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers clubhuis) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. Het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!
Wij wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen!

PS: Let op, afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen in de komende periode nog worden aangepast! Houd de website/app en de nieuwsbrief in de gaten.

 

MHCP, dat zijn jij en ik samen!

(help jij ook mee?)


 
31-8-2020 Bestuur