Corona update

6-5

Beste (ouders van) leden,

 

 

Vanaf woensdag, 29 april, zijn de maatregelen voor wat betreft jeugdhockeyers versoepeld. Binnen MHCP zijn de voorbereidingen op de hervatting van de jeugdtrainingen in volle gang. Met inachtneming van het KNHB-protocol en de noodverordening van de gemeente Purmerend, hebben we met elkaar een aantal richtlijnen opgesteld om op MHCP veilig te kunnen trainen.

 

De organisatie van de trainingen zal anders verlopen dan we gewend zijn. Met het opstarten van de hockeytrainingen is helaas nog geen sprake van de herstart van het verenigingsleven, omdat het clubhuis gesloten blijft en we ouders/verzorgers nog niet toe kunnen laten op het complex. Wat we wel kunnen bieden aan onze (jongste) jeugdteams is het weerzien met teamgenoten en de trainer/coach, maar natuurlijk ook het samen sporten in de buitenlucht.

 

Om iedereen goed te kunnen voorbereiden op het veranderde trainingsverloop is de Technische Commissie volop aan de slag gegaan met haar planning en uitvraag bij trainers en teams. Vanaf maandag 11 mei zullen alle jeugdteams de reguliere trainingen hervatten. Er zal zoveel mogelijk worden getraind conform de trainingsdagen en -tijden die dit seizoen gebruikelijk zijn. Er is echter 1 wijziging, de trainingen van de A,B en C jeugd duren maximaal 1 uur en zij trainen maar 1x per week! De jongste jeugd traint net zoals normaal 2x per week. Deze maatregelen zijn genomen in verband met de routing op het hockeyterrein, de maximaal toegestane hoeveelheid mensen op het hockeyterrein en met inachtneming van de 1,5 meter regel. 

 

 

Algemene informatie over de beperkingen:

 

In verband met de 1,5 m-regel krijgt ieder jongste jeugdteam minstens een kwartveld om op te trainen. Jeugdelftallen krijgen een heel veld tot hun beschikking. 

 

Er wordt hard gewerkt aan het bedenken van geschikte oefeningen en trainingsvormen voor alle jeugdteams.

Het deelnemen aan de trainingen is vrijwillig.

Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer trainen.

 

Informatie voor jongste jeugd en D-teams 

 

Voor de jongste jeugd en de D-jeugd geldt de afstandsregel niet. Alle trainers en coördinatoren moeten wel 1,5 meter afstand bewaren.

De materialen voor de jongste jeugd zijn door de club beschikbaar gesteld aan alle trainers. Trainers van deze teams zijn zelf verantwoordelijk voor het reinigen van hun trainingsmaterialen.

 

 

Informatie voor A-, B-, C-teams 

 

Voor A-, B- en C-teams geldt dat tijdens de training te allen tijde 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Dit geldt voor iedereen die aanwezig is op het sportveld. Trainers en coördinatoren zullen hierop toezien.

De A-, B- en C-teams maken gebruik van hun eigen trainingsmaterialen. Trainers van deze teams zijn zelf verantwoordelijk voor het reinigen van hun trainingsmaterialen.    

 

Maatregelen op en om ons sportcomplex

 

 • Alleen de spelers, trainers, coördinatoren en vrijwilligers betreden het complex. Het complex is nog niet opengesteld voor ouders of verzorgers.
 • Alle coördinatoren zullen duidelijk herkenbaar zijn. Hun adviezen dienen te allen tijde te worden opgevolgd.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training naar de club, dat voorkomt dat er teveel mensen te dicht op elkaar staan. 
 • Kom bij voorkeur op de fiets naar de training. Kinderen kunnen hun fiets parkeren op de aangegeven plekken. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
 • Toch met de auto? Nabij de ingang van het complex wordt een zone gecreëerd voor het brengen en halen van kinderen. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
 • Spelers/trainers die het terrein betreden nemen altijd de ingang tot het veld aan de zijde van de Flevostraat, Spelers die het veld verlaten doen dat via de zijde van Spinnekop. 
 • Het clubhuis is gesloten. EHBO-trommel en blessure-ijs zijn beschikbaar.
 • De kleedkamers en wc’s in het clubhuis zijn gesloten. Ga dus thuis naar de wc.
 • Zorg dat je al je hockeykleding inclusief schoenen en scheenbeschermers aan hebt. Omkleden op MHCP is niet toegestaan, ook niet op de velden.
 • Zorg voor eigen drinken/bidon.
 • De trainingsmaterialen mogen door de kinderen niet worden aangeraakt. Alleen de trainer mag de ballen en overige materialen aanraken. Er wordt getraind zonder hesjes. Trainingsmaterialen worden na elke training gereinigd.
 • Na afloop van de trainingen verlaat iedereen direct het sportpark. Het is niet toegestaan om te blijven ‘hangen’. Dit mede in verband met de ‘wisseling’ van teams.
 • Volg de aanwijzingen voor wat betreft halen/brengen van Uw kinderen. Toegang tot het parkeerterrein is tijdelijk slechts mogelijk via de inrit Flevostraat ter hoogte van de sportschool. Uitgaand verkeer neemt de uitrit Flevostraat ter hoogte van NEA/Volharding. Op deze wijze creëren wij een veilige aan -en afvoerroute van verkeer. 
 • Het complex is alleen geopend voor de georganiseerde trainingen. Vrij trainen is helaas nog niet toegestaan. 

De bovenstaande opzet is tot nader order, maar geldt pas na goedkeuring door de gemeente Purmerend, die onze plannen zal beoordelen. We zijn hierbij afhankelijk van nadere besluitvorming en maatregelen. Ook door onze eigen evaluaties kunnen aanpassingen noodzakelijk zijn. De definitieve trainingsdagen en tijden zullen na akkoord zo spoedig mogelijk volgen. Berichtgeving verloopt via nieuwsberichten op de website, via de mail en in de MHCP-app. 

 

Vrijwilligers

We vinden het belangrijk om te laten weten dat we er met elkaar alles aan gaan doen om voor iedereen op ons complex een zo veilig mogelijke situatie te scheppen. Om dit alles in goede banen te leiden zijn dagelijks vrijwilligers nodig in de tijdvakken van de trainingen. Taken zijn onder meer: ontvangst van de spelers, coördinatie van parkeren van fietsen en coördinatie van het afzetten/ophalen van de spelers die met de auto worden gebracht.

 

Heb je tijd/zin om ons te komen helpen? Stuur een mail aan [email protected] met naam, contactgegevens en beschikbaarheid in de komende twee weken.

 

 

 

Met sportieve groet,

 

het Bestuur van MHCP

 
6-5-2020 Algemeen